Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Anlita flyttfirma? Här är fyra saker du bör kontrollera

Så, du har hittat en flyttfirma och är beredd att anlita dem till din flytt. Innan du bestämmer dig helt, bör du dock göra grundliga efterforskningar kring företaget om du inte redan gjort det. Om du har tittat på omdömen på internet redan – bra. Men ibland räcker det inte.

Flyttbranschen är en bransch som har drabbats av en hel del oseriösa aktörer. För att inte bidra till dåliga arbetsvillkor eller olaglig verksamhet, är det bra att på förhand förvissa sig om att flyttfirman har alla tillstånd som krävs.

Kolla firmans organisationsnummer

När du har fått en offert, är det bra att kontrollera firmans organisationsnummer. Det finns en rad olika tjänster på nätet där du kan skriva in ett organisationsnummer och få fram information om firman, till exempel var de är baserade (bör stå till exempel Stockholm om företaget utger sig för att vara baserade där). Visserligen bör det understrykas att det inte är ett måste – men om det står en annan stad än Stockholm i det här fallet, kan det vara ett skäl att fråga varför det är så.

Kontrollera sedan det organisationsnummer som står på offerten mot det som står på fakturan om du bestämde dig för att anlita firman. Fick du till exempel en träff på organisationsnumret på offerten som visade ett företag i Stockholm, bör även organisationsnumret på fakturan vara ett företag baserat i Stockholm. Kontrollera att det är samma företag, helt enkelt.

Försäkring

Flyttfirman du anlitar ska förmodligen transportera några väldigt kära ägodelar. Kanske är de också mycket värdefulla – utöver affektionsvärdet. Innan du anlitar en flyttfirma bör du kolla att de har rätt försäkringar samt hur stora skador deras försäkring täcker. Har de en försäkring som inte täcker summorna som dina ägodelar är värda, kan det vara läge att kolla med en annan flyttfirma. Är det ett väldigt dyrt föremål, kan det istället vara läge att rådgöra med ditt försäkringsbolag. 

Trafiktillstånd

Om en flyttfirma erbjuder sina tjänster utan att inneha ett trafiktillstånd, bryter de mot lagen. Att kolla om en flyttfirma har ett trafiktillstånd är enkelt om du har deras organisationsnummer. Till exempel kan man använda Transportstyrelsens sökfunktion för att ta reda på detta. Har du ännu inte firmans organisationsnummer går även det enkelt att kolla upp. Vet du bara flyttfirmans namn, finns det tjänster på internet för att få fram organisationsnumret.

Om du ändå inte får tag på firmans organisationsnummer på nätet, kan du enkelt kolla detta genom att kontakta till Transportstyrelsen. De brukar ofta vara snabba med dessa typer av frågor. Kontakta Transportstyrelsen kan man göra enkelt genom ett formulär på deras hemsida.

9 Feb 2017

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.