Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Vad ska du förvänta dig av din mäklare?

Det finns två stycken scenarion då man ser till en försäljning av en bostad. Antingen har man en nöjd köpare eller också så har man en nöjd säljare och gällande det sistnämnda så ska man här veta att de flesta säljare av bostäder gör detta med vinst. Det finns således ingen anledning att betrakta sig som en missnöjd säljare – har man gått en halv miljon plus på en bostad så kan man liksom inte anse detta som dåligt, eller hur?

Dock – därmed inte sagt att man inte vill ha så mycket som möjligt och avgörande i denna fråga är, enligt oss,  i många fall den mäklare man anlitar och hur mycket denne är beredd att lägga ner för att nå högsta möjliga pris. Många ”missnöjda” säljare har nämligen en gemensam nämnare i att man anlitat fel mäklare för uppgiften och där man ofta utgått från prislappen snarare än vad man får för pengarna. Det vill säga; man har stirrat sig blind på hur mycket en mäklare kostar snarare än att se till den kvalitet man får.

Något som tar oss in på frågan om vad man ska eftersöka hos en mäklare och vad man kan förvänta sig. Vi tänkte därför rada upp några definitiva måsten som du ska söka hos en mäklare och som kan hjälpa dig att bli en nöjd säljare. Vi kan säga att du ska sälja en lägenhet och att du hos din mäklare ska söka efter dessa punkter:

  • Fotograf. Alla är inte fotografer – även om man lätt kan tro det i dagsläget. Foton av din bostad är det första som spekulanter ser och här gör verkligen en professionell fotograf skillnad – något som många mäklare vet och där man har en extern sådan i sin personalstyrka.
  • Homestyling. Foton är nummer ett, men nästa steg gäller själva visningen av din bostad och här bör din mäklare kunna erbjuda dig homestyling. Detta för att få ditt hem så inbjudande som möjligt och där spekulanterna tillåts att se ditt hems fulla potential. Viktigt! Du kan inte lita på att spekulanterna har fantasi och homestyling hjälper dem lite på traven. Detta bör din mäklare kunna erbjuda.
  • Arvode. Vi anser att många tjänar på att anlita en mäklare enligt provision snarare än med ett fast arvode. En mäklare behöver ofta en morot och mer pengar i plånboken är alltid frestande.
4 Jan 2017

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.