Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Tips för en tryggare ekonomi på ditt företag

En helt trygg ekonomi är det väl få som har. I en osäker värld kan man ändå vidta vissa åtgärder, så att ekonomin i alla fall blir lite tryggare, för både företaget, ägaren och personalen.

Om företaget går dåligt, drabbas både ägaren och de anställda. I värsta fall får man lägga ner verksamheten eller gå i konkurs. Många skyller på otur. Det kan vara sant, men många blir fartblinda när ett företag går bra, och de vill inte lyssna på några varningsklockor. Men det är mycket som kan hända, och när det gäller ekonomin så kan det vara utomstående faktorer som spelar in. Man måste räkna med att gardera sig för oväntade motgångar.

Flera kunder och flera leverantörer

Ett vanligt talesätt är ju att man inte ska lägga alla ägg i samma korg. Skulle korgen gå sönder, är alla äggen förlorade. Av det skälet kan man inte vara beroende av en enda kund eller en enda leverantör. Även om man tjänar mycket pengar, är det riskabelt att förlita sig på en enda resurs. Skaffa fler kunder, för även om förtjänsten på några affärer är mindre, tillför de ändå stabilitet till ditt företag. Av samma anledning är det bra att ha åtminstone två stora leverantörer. Då vet de att de har konkurrens, och kan inte så lätt leveransvägra, chockhöja priset eller försämra dina betalningsvillkor. Försvinner någon av dem, har du ändå minst en fungerande inköpskanal kvar.

Se om dina lån, och fakturera snabbt

Att hålla koll på pengarna kan låta tråkigt, men det är nödvändigt att du har en bra likviditet, så att du kan betala för råvaror, personal, frakter och datorer. Förhandla dig till så bra banklån som möjligt, och så bra ränta som möjligt på dina sparade pengar. Och spekulera inte i vansinnesprojekt, så att du tar ekonomiska risker i onödan. Sköt alla betalningar till Skatteverket, och undvik räntekostnader. Fakturera snabbt, inte bara de stora posterna utan även de små. Skicka betalningspåminnelser blixtsnabbt. Då lär du kunderna att prioritera just dina fakturor varje gång, och resultatet ser du på ditt bankkonto.

Slarva inte med försäkringen

Om olyckan är framme, är det viktigt att vara försäkrad. Inte bara du och din bil, byggnader och lager, utan också beträffande ansvarsbiten, om något skulle gå fel hos en kund och du blir krävd på en större summa. I alla dessa frågor är revisorn ditt bollplank och din bästa affärskontakt. Vi rekommenderar denna webbsajt: https://www.bokföringstockholm.nu

22 Apr 2020

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.