Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Tänk på lokalen när du skaffar restaurang i Täby

Drömmer du om en egen restaurang? Kanske en klassisk italiensk restaurang med vackra markiser, eller varför inte en stilig sushi-bar? I sådana fall kan Täby vara en bra plats att öppna den på.

Jämfört med Stockholm kan Täby kännas som en ganska liten kommun med sina ca 65 000 invånare. Mätt över hela landet är dock detta relativt stort, vilket gör att det redan finns en bra marknad för olika typer butiker, tjänster och restauranger i kommunen.

Att starta en restaurang kommer med flera utmaningar. Till exempel behöver du se till att följa de rigorösa regler som Skatteverket satt upp. Därtill kan det bli en utmaning att hitta bra personal som även kan tänka sig att stanna under en längre tid. Det som vi främst tittar på i den här texten är dock utmaningarna med hitta en bra lokal.

Inomhus eller utomhus?

Många av Täbys krögare idag finns i Täby Centrum. Det finns både för- och nackdelar med detta givetvis. En av fördelarna är att många potentiella kunder samlas på ett ställe och att du inte behöver arbeta alltför aktivt med marknadsföring för att kunder ska hitta till din restaurang.

En annan fördel är att det inte är ett bostadshus. Erfarna krögare vittnar om svårigheter som kan uppstå med att öppna en krog i samma hus som människor bor i. Det räcker med att bara en boende i fastigheten klagar för att det ska innebära en hel del problem för dig och krogen framöver.

Inomhus nackdel under sommartid

Samtidigt kan det bli en liten nackdel under sommartid. Då handlar det främst om att kunderna gärna går till restauranger med uteserveringar. Om du tror att mycket av dina affärer kommer att ske under sommartid, kan det vara skäl nog att välja en fastighet där du har möjlighet till uteservering. Uteserveringen bör sedan givetvis göras vacker med snygga markiser, trevliga utemöbler och en välkomnande atmosfär i största allmänhet.

Koncept

Att ha ett koncept som restaurang är något som många krögare understryker vikten av. Konceptet bör vara tydligt på håll. Bara på restaurangens markiser bör kunderna få ett intryck av vad det är för krog det handlar om. Att ha ett tydligt koncept sträcker sig naturligtvis längre än att bara välja markiser – det kommer att påverka hur ni arbetar.

Ska du laga maten på plats? Eller bara värma den? Hur ser konkurrensen ut i resten av Täby för den nisch du planerar att ge dig in i? Att välja rätt koncept är något som bör få ta tid och som en hel del energi bör läggas ner på.

15 Aug 2017

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.