Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Pressa priset på takläggningen

Har du fått in en offert från en takläggatakläggarere, gällande att lägga om ditt tak, som du tycker är för hög? Nöj dig inte med priset utan gör vad du kan för att pressa priset på takläggningen.

  • Ta in offerter från andra städer

Det är lätt att bli hemmablind. Bor du exempelvis i Västerås är chansen stor att du kontaktar ett par takläggare i denna stad. Men är du inte nöjd med offerterna du får in så begär in offert från andra städer. Det är inte oväntat att företag i Stockholm är beredda att åka till Västerås för att utföra ett jobb som förväntas ta en vecka.

Kanske pågår flera stora byggprojekt i Västerås precis när du vill ha in offerter varpå det är få som svarar och de som gör detta väljer att lägga priset relativt högt. Genom att även ta in från andra städer skapas ett helt annat underlag.

  • Material

Har du tänkt att ha tegeltak kan du köpa teglet på andrahandsmarknaden. Det kräver visserligen att du synar varje panna men priset kan vara långt under vad det kostar att köpa helt nytt tegel. Dessutom kommer det skilja i pris beroende hur mycket arbete som behöver läggas ner av den takläggare som ska göra jobbet. Fråga exempelvis vad det skulle kosta med plåttak istället för tegel osv. Kanske finns det en del att spara på att välja ett billigare material.

  • Se över finansieringen

Ska hela taket bytas är det ett stort arbete som därmed även kommer kosta en större summa. Har du inte detta kontant kommer ett lån behöva tecknas. Även här är det viktigt att jämföra. En del väljer att jämföra offerter extremt noga från de olika takläggare som lämnat in offerter. Men när det sedan kommer till finansieringen är man inte alls lika noga utan kontaktar bara sin bank och tecknar lånet. Genom att även här ta in offerter går det att få ner totalkostnaden rejält för takrenoveringen. Det räcker med en skillnad på 1 - 2 % på räntan för att det ska bli tusenlappar billigare.

  • Lägg taket själv

Det billigaste alternativet är att lägga taket själv. Du undviker då hela arbetskostnaden som uppstår när hantverkare gör jobbet. Men för de allra flesta är detta inte ett rimligt alternativ. För att kunna lägga taket säkert och stabilt krävs det god kunskap inom området. Dessutom finns en stor fördel att anlita takläggare utifrån att man får garanti. Här är en firma med goda rekommendationer: takläggarenvästerås.se

  • Planera ROT

Eftersom rotavdraget är på 50 000 kr per år kan man även här behöva planera lite. Är det ett mycket stort projekt kanske arbetskostnaden uppgår till 120 000 kr vilket innebär att inte 50% av kostnaden kan dras av eftersom rot bara är på 50 000 kr. I detta fall kan man försöka dela upp ombyggnationen i två etapper och be om faktura för dessa två på var sin sida av årsskiftet.

17 Feb 2019

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.