Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Hur fungerar egentligen SEO?

Har du funderingar kring sökmotoroptimering och SEO? Som företagare så är detta ord som förekommer betydligt mer frekvent idag än vad fallet var för bara några år sedan. Fler och fler har insett värdet i digital synlighet och i att synas på Google under specifika sökord. Vilket handlar om just SEO och där man arbetar med att få hemsidor att ranka högt i den organiska listan som finns hos Google.

Söker du på någonting - väder, tjänster, produkter eller fakta - så kommer detta att innebära att du presenteras en lista över lämpliga förslag där du kan hitta den information du sökt efter. Det många inte tänker på är att denna lista inte kommer av en slump.

Google jobbar för sina kunder och det innebär att den som söker ska få ett tillfredsställande svar. För att detta ska ske så använder Google sig av algoritmer som går igenom sidor - utifrån olika kriterier - och ser vilka av alla dessa som är mest relevant.

SEO kräver kunskap och erfarenhet

Dessa algoritmer har genom åren blivit mer finkänsliga och där man förr kanske kunde komma undan med spam, men kopierade texter eller med ett innehåll som egentligen saknade relevans för sökningen som skett så är det idag nästan omöjligt att göra så. Vilket gör arbetet med SEO ännu viktigare - och erfarenheten av detta än mer betydelsefull.

Det som är gemensamt mellan de sidor som rankar högt på Google - oavsett bransch och oavsett stad verksamheten finns i - är att de ofta är optimerade. Ett företag som syns under specifika sökord - Advokat Stockholm, exempelvis - har inte hamnat i toppen av en slump eller genom att betala Google för en högre ranking. De har däremot betalat en SEO-byrå för professionell hjälp med att utforma texter, innehåll, länkar, beskrivningar, rubriker och övrigt innehåll för att Google ska uppfatta sidan som relevant. Det kostar pengar - men det lönar sig och det är definitivt billigare än vad traditionell marknadsföring är.

Hitta rätt företag för din SEO

Fler vill synas på Google och fler är medvetna om hur pass lukrativ en hög placering på Google kan vara. Idag måste man vara noggrann när man väljer partner för sin SEO och detta då valet av byrå kan vara direkt avgörande för hur pass högt man rankar - och hur fort det går.

Gällande snabbhet så ska man emellertid vara medveten om att det handlar om tålamod. SEO tar tid att både implementera och innan det ger effekt. Ibland lång tid - ibland lite kortare. Då det väl börjar hända saker så kommer resultaten i form av fler kunder nästan omgående. Man kan även kombinare SEO med SEM - marknadsföring via exempelvis Google Ads - och få både lång- och kortsiktiga lösningar. Vill du veta mer? Så här beskriver Generaxion SEO. Generaxion är en framstående aktör i branschen som verkligen vet vad de talar om.

23 Aug 2022

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.