Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Billigare priser utanför tullarna

Det mesta i Stockholm kostar lite mer om det ligger innanför tullarna och det spelar egentligen ingen roll om det handlar om en tjänst eller en produkt – priset kommer förmodligen att vara lite högre om man jämför med en motsvarande som ligger i en förort. Det skiljer i många fall inte så himla mycket, men i andra så kan faktiskt skillnaden vara ganska påtaglig. Många affärer och företag utnyttjar nämligen sin ställning och vet att kunderna till stor del inte orkar göra en undersökning av hur prisbilden ser ut för den produkt eller tjänst de söker utan att de i många fall är beredda att betala den siffra som nämns.

Som ett typiskt exempel på detta kan vi säga att det handlar om en flyttfirma som ligger på Östermalm i Stockholm och som i och med den placeringen ofta får kunder som bor eller ska flytta just dit. Kunder som generellt sett har ganska mycket pengar att röra sig med och som i och med detta väljer det mest lägliga alternativet – det vill säga; man anlitar den flyttfirma som huserar i samma stadsdel. Skulle dessa personer istället för att direkt anlita denna flyttfirma söka sig en bit utanför tullarna – Årsta, Huddinge, Nacka – så skulle de också se att prisbilden sjunker ganska rejält.

Kvaliteten på jobbet viktigast

En flyttfirma i Huddinge, till exempel denna, kan nämligen ligga på en betydligt lägre taxa per timme – trots att samma jobb ska göras. Det här kan man tycka vad man vill om och visst är det upp till privatpersoner att genomföra sin egen research om hur prisbilden ser ut och orkar man inte det så får man betala mer för en flyttfirma i innerstaden än vad man fått om man sökt sig till exempelvis Huddinge. Det som dock är oroväckande är att alla inte är medvetna om detta utan tra för givet att priserna ligger på samma nivå inom hela 08-området, ett tänk och en godtrogenhet som alltså i slutändan kan komma att kosta ganska mycket pengar.

Om det sedan handlar om att köpa en viss produkt, anlita en flyttfirma eller leta efter en målare spelar ingen roll. I Stockholm måste man vara medveten om att det knappt finns en bransch där någon har monopol – det finns konkurrens inom alla områden och därmed ligger också priserna därefter och varierar således väldigt mycket.

Dock - och detta kan vara värt att ha i åtanke – så är det i många fall så att man snarare ska fokusera på kvalitet än på ett billigt pris och därför blir nästa steg i sin egen research än viktigare. Det vill säga att man aktivt kollar efter olika betyg, att man ringer referenser och att man tittar efter omsättning och bokslut på internet. Ska man anlita en målare eller en flyttfirma så kanske man till slut ändå inser att det billiga priset i Huddinge också motsvarar resultatet man i slutändan får eller vice versa också för den delen. Kvalitet ska alltid sättas i första rummet och priset i det andra.

6 May 2017

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.