Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.

Kundens nytta i fokus

Behöver du undertak på kontoret?

Visste du att ett undertak på ditt kontor kan vara avgörande för om kontorspersonalen trivs på jobbet? Som arbetsgivare har man alltid ansvaret att ge alla de förutsättningar som personalen behöver för att kunna utföra ett så bra jobb som det är möjligt. Till det hör att det inte är stimmigt med oljud, utan att det är så tyst på kontoret att alla kan koncentrera sig på det som de ska göra.

Har man trots det valt en lokal för företaget som råkar ha väggar och tak som gör att ljudet ekar inne på kontoret, så kan man ändå åtgärda problemet. Det man kan göra, är att bygga med isolerskivor som absorberar ljudet. Och de isolerskivorna kan man installera både på undertak och väggar.

Så hittar man entreprenörer till undertak

Känner man inte till någon entreprenör eller leverantör av undertak som kan isolera ljud, kan man alltid googla "undertak Stockholm" till exempel. När man sedan har fått några förslag av Google, så kan man ta kontakt och fråga om offert och referenser, så att man har möjlighet att få tag i den som är bäst på jobbet. Oftast har de hantverkare som är duktiga på att kunna få upp isolerskivor som absorberar oljud och ser till så att oljudet på kontoret dämpas betydligt. Alla kan få en bättre upplevelse på kontoret och känna att de lättare kan koncentrera sig på sina uppgifter.

Isolerskivor med hål i – gör susen

Det som absorberar ljud är skivor med hål. De gör ungefär samma sak som äggkartonger. Om man skulle kunna ta äggkartonger och spika upp dem på väggarna, skulle man få samma effekt; ljudet skulle basorberas. Ljud är ju ljudvågor som transplanteras genom luften. Om ljudvågorna möter en konstruktion som äggkartongerna har, så studsar inte ljudvågorna utan cirklar runt i äggformen. På liknande sätt är det med skivor som har hål i sig. Ljudvågorna som träffar skivorna med hål i, studsar inte tillbaka, utan tränger in i hålen och rullar runt i dem i stället. På så vis kan dessa skivor dämpa ljud.

Räcker inte bara isolera väggar

Det räcker sällan att bara isolera väggar, man måste även isolera taket där kontoret är. Ljudet kan studsa på vad som helst, även ett tak. Om man då ser till att bygga med ljudabsorberande skivor så minskar man effektivt oljudet som kan ske på en arbetsplats. En duktig leverantör och entrerprenör kan åtgärda sådant med rätt slags isolerskivor.

30 Dec 2019

Välkommen

På denna webbplats diskuteras lokaler för små och stora företag. På denna hemsida kan du få tips och råd hur du hittar lediga lokaler runt om i Sverige, men även andra fastighetsrelateterade tjänster som projektledning och construction management etc.